Home
Orthodontie
Spoedgevallen
los elastiekje
scherp stukje
los slotje
losse band
een losse opbeet
losse stootbumper
retentieboog stuk/los
beugel kapot
beugel past niet meer
ongeval en trauma
Over V.M. Bakker
Bereikbaarheid
Downloads
   
 


1. op de laatste kies: Als het laatste slotje los is, dan zit daar ook de boog los. Deze gaat heen en weer bewegen met eten en praten. Het voelt scherp aan. Je kunt dit oplossen door met  een kniptang (uit de gereedschapskist) de boog achter het één na laatste slotje of ringetje af te knippen. Zie voor een uitleg bij ‘Een scherp stukje’. Bel als je terug bent van vakantie en de praktijk is open om een afspraak te maken voor reparatie.

2. níet het laatste slotje: Als er een slotje op een andere tand of kies los zit en je hebt er geen last van, laat het dan gewoon zitten. Poets dan wel heel goed op de plaats waar het slotje los zit, anders blijft er allemaal plak en etensresten onder zitten.

Je kunt het slotje er ook af halen. Dit is lastig, want het slotje heeft een klepje dat dicht zit waardoor de boog in het slotje gehouden wordt.

Je kunt dat klepje open maken met de punt van een pincet. Bij slotjes op de ondertanden duw je vanaf de onderkant van het slotje en bij slotjes van de boventanden duw je vanaf de bovenkant van de slotjes. Duw met je nagel op de boog naast het slotje, zodat het slotje niet weg kan draaien op het moment dat je met de pincet gaat duwen. Is het klepje open, dan kan je het slotje van de boog halen. Soms zit er ook nog een elastiekje over het slotje. Dit haal je er van tevoren met de pincet af of je knipt dat stukje elastiek met de schaar weg.

Bel als je terug bent van vakantie en de praktijk is open om een afspraak te maken voor reparatie.

Wil je nadat je deze pagina gelezen de volgende vraag beantwoorden?