Home
Orthodontie
Spoedgevallen
los elastiekje
scherp stukje
los slotje
losse band
een losse opbeet
losse stootbumper
retentieboog stuk/los
beugel kapot
beugel past niet meer
ongeval en trauma
Over V.M. Bakker
Bereikbaarheid
Downloads
   
 


Om te voorkomen dat je met je boventanden of –kiezen op je slotjes bijt, worden er blauwe bolletjes lijm (‘opbeet’) op je kiezen geplakt.

Als er een opbeet los is gegaan, zal in veel gevallen de opbeet in de andere kies voldoende bescherming bieden tegen het afbijten van de slotjes. Als je het gevoel hebt dat je nu tóch op de slotjes bijt, wees dan héél voorzichtig met kauwen.

Ook bij een uitneembare (losse) beugel kunnen er blauwe bolletjes lijm op je kiezen geplakt zijn. Dit moet er voor zorgen dat je boven- en ondertanden en kiezen elkaar niet tegen gaan houden en zich kunnen verplaatsen. Is er een opbeet los gegaan, dan zal in veel gevallen de opbeet in de andere kies voldoende zijn. Je kunt dit zelf controleren: Als je dichtbijt en je ondertanden staan vóór een boventand die naar binnen staat, moet je er op letten om zelf zoveel mogelijk je mond iets open houden.

Bel als je terug bent van vakantie en de praktijk is open om een afspraak te maken om een nieuw blauw bolletje lijm in je kies te plakken.

Wil je nadat je deze pagina gelezen de volgende vraag beantwoorden?